| |
fafroszek | 04.06.2013 18:18:10 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Sandomierz
Posty: 28 #1474774 Od: 2013-3-24
| Ile czasu muszę serek moczyć w solance? |
| |
Electra | 18.01.2025 10:58:29 |
|
|
| |
monia8366 | 04.06.2013 20:07:44 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja:: Częstochowa
Posty: 4640 #1474975 Od: 2013-3-21
| zależy jaki ale podpuszczkowy maksymalnie dwie dobry. _________________ http://powr-t.blogspot.com/ |
| |
fafroszek | 04.06.2013 20:18:17 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Sandomierz
Posty: 28 #1474989 Od: 2013-3-24
| No taki. Ale tak żeby był już do jedzenia tak na szybko to ile najkrócej? Bo mi już język ucieka |
| |
weszynoska | 04.06.2013 21:07:03 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podkarpacie/Leśniówka
Posty: 325 #1475082 Od: 2013-3-24
| 4 godzimy |
| |
fafroszek | 05.06.2013 16:33:58 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Sandomierz
Posty: 28 #1476195 Od: 2013-3-24
| A mi coś znowu nie wyszło tylko nie wiem czy ser za długo zbierałam czy podpuszczki za dużo dałam, bo ser wyszedł gumowaty i się go zjeść nie da |
| |
Krzysztof | 05.06.2013 17:48:36 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 393 #1476276 Od: 2013-3-20
| a może go przegrzałaś |
| |
fafroszek | 05.06.2013 19:17:52 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Sandomierz
Posty: 28 #1476385 Od: 2013-3-24
| Temperatury pilnowalam. Myślę że to podpuszczka sprawdzę to przy następnej okazji |
| |
LadyM. | 05.06.2013 22:20:14 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podkarpacie
Posty: 4536 #1476700 Od: 2013-3-22
| no, to serię mamy. Mi się też dzisiaj spieprzyło. Nie zrobił mi sie skrzep, tylko takie drobniusieńkie grudki. |
| |
jakubpiotr | 05.06.2013 22:24:04 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy
Posty: 792 #1476703 Od: 2013-4-5
| ja dzisiaj robiłem mój pierwszy - ręce mi się trzęsły jak przed pierwszą randką jeden ze świeżą lebiodką, drugi ze szczypiorkiem. wylądowały w solance i czekam do rana.. zobaczymy..mam wrażenie,że pójdzie na patelnię... |
| |
artambrozja | 05.06.2013 22:32:54 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: małopolskie
Posty: 1414 #1476728 Od: 2013-3-25
| ja bede jutro robić ciekawe czy bedzie ok. Może ta deszczowa pogoda coś namieszała w mleku - u mnie jest straszna wilgoć. _________________ MANUFAKTURA AMBROZJI |
| |
fafroszek | 05.06.2013 22:38:12 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Sandomierz
Posty: 28 #1476732 Od: 2013-3-24
| Ta, najlepiej zwalić na pogodę a nie na to że się nie umie jednak chyba temperatura była za wysoka bo teraz zrobiłam ricottę z serwatki i narazie wygląda nieźle. Zobaczymy co będzie jak do końca odcieknie |
| |
Electra | 18.01.2025 10:58:29 |
|
|
| |
artambrozja | 05.06.2013 22:52:24 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: małopolskie
Posty: 1414 #1476748 Od: 2013-3-25
| haha , no ktoś musi być winny. a co do temperatury to najlepiej mieć termometr kuchenny _________________ MANUFAKTURA AMBROZJI |
| |
jakubpiotr | 06.06.2013 07:35:06 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy
Posty: 792 #1476957 Od: 2013-4-5
| tak jak wyrokowałem - zelówa skrzypi w zębach niestety. pierwsze koty za płoty.. |
| |
jola1979 | 06.06.2013 07:45:23 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Buk okolice Poznania
Posty: 2239 #1476976 Od: 2013-3-21
| Ja zauważyłam,że jak jest pogoda burzowa,to wtedy jakoś dziwnie sery się nie udają.
|
| |
artambrozja | 06.06.2013 10:28:06 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: małopolskie
Posty: 1414 #1477138 Od: 2013-3-25
| No Jola to u Ciebie pewnie też kozy dają mleko w proszku Pogoda ma wpływ na ser Nubirku. Zresztą już tu kiedyś na forum dziewczyny o tym pisały _________________ MANUFAKTURA AMBROZJI |
| |
LadyM. | 06.06.2013 11:06:51 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podkarpacie
Posty: 4536 #1477185 Od: 2013-3-22
| Pogoda ma Beato wpływ na wszystko. Pogoda ma np. wpływ na kwaśnienie mleka, na kiszenie ogórków itp. Więc na ser też.
|
| |
artambrozja | 06.06.2013 14:43:31 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: małopolskie
Posty: 1414 #1477459 Od: 2013-3-25
| Iwona, no to właśnie tak twierdzę _________________ MANUFAKTURA AMBROZJI |
| |
jakubpiotr | 06.06.2013 18:16:51 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy
Posty: 792 #1477756 Od: 2013-4-5
| hej!! mam pytanie.. ale się wstydzę.. yyy.. wczoraj robiłem sery,,prawda,że nie wyszły..ale nie o tym..solanki nie wylałem a dziś znów zrobiłem,więc chyba mogę tą solankę jeszcze raz wykorzystać??? |
| |
Krzysztof | 06.06.2013 18:45:31 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 393 #1477796 Od: 2013-3-20
| Ja nie robię roztworu nasyconego ale wykorzystuję kilka razy |
| |
LadyM. | 06.06.2013 19:54:35 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podkarpacie
Posty: 4536 #1477885 Od: 2013-3-22
| Beata, coś mi na oczy padło dzis z rana. Pewnie ta mgła. Prezpraszam. |
| |
Electra | 18.01.2025 10:58:29 |
|
|