NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWÓRSTWO » SER PODPUSZCZKOWY - WYKONANIE

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 2 / 32>>>    strony: 1[2]34567891011121314151617181920

Ser podpuszczkowy - wykonanie

  
artambrozja
13.05.2013 15:23:56
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1446376
Od: 2013-3-25
Monika z tym wygniataniem to tak podobnie jak z mozzarellą tylko, że przez pieluchę ? dobrze rozumiem ?
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
Electra29.03.2024 12:07:02
poziom 5

oczka
  
monia8366
13.05.2013 15:38:21
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Częstochowa

Posty: 4621 #1446405
Od: 2013-3-21
dokładnie tak jak mozzarellę , możesz ręcznie ja robię duże ilości w jednym kawałku dlatego ciężko by szło.
_________________
http://powr-t.blogspot.com/
  
artambrozja
16.05.2013 10:27:33
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1449595
Od: 2013-3-25
Obrazek

No to się chwalę moim serkiem wesoły
Wiem, ze zdjęcie duże, ale już nie mam czasu na zmniejszanie , wybaczcie wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
artambrozja
16.05.2013 11:50:24
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1449700
Od: 2013-3-25
Madzia dzięki wielkie wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
jakubpiotr
16.05.2013 12:12:47
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy

Posty: 792 #1449736
Od: 2013-4-5
miałem mówić,że zdjęciem się chwalisz,nie serkiem - bo w serku najważniejszy jest smak a tego nie sprawdzę,natomiast zdjęcie - mistrzostwo - choć i tu ekspertem nie jestem - jednak dla mnie pięknepan zielony
  
artambrozja
16.05.2013 13:26:46
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1449862
Od: 2013-3-25
Nubirku dziękuje wesoły Ja nie mam żadnej formy - dopiero w planach. Ja robię to tak jak kiedyś robiła moja mama; duże sitko na to pielucha i wylewam skrzep. Na początku odcieka sobie bezładnie, a potem zaczynam formować - zwijam pieluchę z serem w kulkę i z góry przyciskam otwartą ręką. I tak powtarzam tą czynność co godzinę - wychodzi mi taka kulka - spłaszczona wesoły niczym nie obciążam. Widziałam fajne formy do serów ale za drogo, natomiast są do kupienia takie pojemniki z małymi dziurkami do ociekania sera i właśnie na takie poluje wesoły

Jakub dziękuje Ci bardzowesoły po serze już nie ma śladu wesoły wyszedł świetny, choć nie ma dziurek, a sie starałam i dokładnie trzymałam przepisu.
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
monia8366
16.05.2013 14:17:38
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Częstochowa

Posty: 4621 #1449936
Od: 2013-3-21
artambrozja jeśli ser podpuszczkowy ma dziury są dwa powody;po pierwsze nie był"prasowany" i zostały w serze pozostałości powietrza i serwatki po drugie mleko jest skażone bakteriami e-coli, drożdżakami lub bakteriami kwasu mlekowego. To że odsączałaś ser i formowałaś i nie ma dziur to tylko się cieszyć. pamiętajmy że ser podpuszczkowy musi być zbity jeśli jest jak pianka ma dziury to po prostu nie nadaje się do spożycia. Inna kwestia serów typu Gouda jak ser dojrzewający w nim zachodzą inne procesy przez bakterie którymi ser zaszczepiamy. Dlatego ciesz się smakiem oczko
_________________
http://powr-t.blogspot.com/
  
artambrozja
16.05.2013 16:52:49
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1450082
Od: 2013-3-25
Monika a ten serek koryciński bo o nim ostatnio czytałam - właśnie ma dziurki, tylko ze tam jest dodatek kefiru do zakwaszenia. I tak się przyznam że chciałam taki otrzymać a tu du... nie ma dziurek, ale w smaku jest pyszny.
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
myszata
16.05.2013 18:48:13


Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wielkopolska

Posty: 15 #1450148
Od: 2013-5-11
mogę polecić sklep z formami serowarskimi w przystępnej cenie , sama tam się zaopatrujęaniołekhttp://piwodziej.pl/pl/c/Serowarstwo/5
  
artambrozja
16.05.2013 21:40:37
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1450284
Od: 2013-3-25
Myszata no ja właśnie też w tym sklepie obczaiłam kilka fajnych form i mam zamiar zakupić, tylko najpierw muszę mieć pensję na koncie wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
irena.golba
16.05.2013 22:34:05
poziom 2

Grupa: Użytkownik

Posty: 66 #1450336
Od: 2013-3-27
Artambrozja-rewelacyjne zdjęcie,a serek wygląda smakowicie.Ja robię ser z dodatkiem octu.Jest pyszny,a przepis mam od starszej kobiety z Chorwacji od której kupowałam ser.
  
Electra29.03.2024 12:07:02
poziom 5

oczka
  
artambrozja
17.05.2013 11:18:19
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1450814
Od: 2013-3-25
Irena dziękuje bardzo wesoły No właśnie ocet jest zamiennikiem cytryny wesoły
Madzia ocet jest zdrowy, taki wytwarzany z winogron wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
jola1979
17.05.2013 12:50:23
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Buk okolice Poznania

Posty: 2239 #1450915
Od: 2013-3-21
Artambrozja serek super-chodzi o wyglądwesoły
  
Esti
17.05.2013 14:28:03
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: podlaskie

Posty: 898 #1451018
Od: 2013-3-22
To i ja się pochwalę, a co? To mój serek:



TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA



Uploaded with

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA



Uploaded with

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA



Uploaded with

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA


_________________
http://ostatnizakret.blogspot.com/
  
artambrozja
17.05.2013 15:51:48
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1451091
Od: 2013-3-25
Jola dziękuje bardzo wesoły

Esti no właśnie Twój serek ma dziurki wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
myszata
17.05.2013 15:58:55


Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wielkopolska

Posty: 15 #1451094
Od: 2013-5-11


Ilość edycji wpisu: 1
To mój serek z czosnkiem niedźwiedzim ,wykorzystałam foremkę caciotta 250g,
w sam raz na jedno posiedzenie wesoły
następne planuję z czarnuszką i kozieradką
Obrazek
Obrazek
Cały rok czekałam na kozie mleko i w końcu się doczekałam ,
moja mecia po pierwszym wykocie daje ok.2 litrów na dzień ,
więc zaczęłam eksperymentować z serkami
  
irena.golba
17.05.2013 21:57:26
poziom 2

Grupa: Użytkownik

Posty: 66 #1451417
Od: 2013-3-27
Dziewczyny WSZYSTKIE sery super !Jak tylko ogarnę się z robotą też się pochwalę.Mag-spróbuję z cytryną lub winnym octem,które są faktycznie zdrowsze.Chorwatka dodawała zwykły, i jak też tak robię.
  
artambrozja
17.05.2013 22:35:26
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1451472
Od: 2013-3-25
Myszata smakowicie wygląda wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
jakubpiotr
18.05.2013 06:11:54
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy

Posty: 792 #1451625
Od: 2013-4-5
a ja słyszałem,że jedyny zdrowy ocet to ten jabłkowy.
  
Esti
18.05.2013 06:27:39
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: podlaskie

Posty: 898 #1451628
Od: 2013-3-22
Przecież to normalne, że ser ma dziury, zależy tylko jakie one są. Wadą są np. szczeliny jakby pęknięcia w środku. Zresztą ja wychodzę z założenia, że nieważne czy ser jest prawidłowy czy nie, ważne aby był smaczny. A ten był pyszny. pan zielony
_________________
http://ostatnizakret.blogspot.com/
  
Electra29.03.2024 12:07:02
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 2 / 32>>>    strony: 1[2]34567891011121314151617181920

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWÓRSTWO » SER PODPUSZCZKOWY - WYKONANIE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny