| |
PatiB | 25.02.2015 10:43:59 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 447 #2053211 Od: 2014-6-23
| No to ja dziś powiedziałam facetowi po 80zl za koziołki będą miały 6 tyg przy odbiorze i nie wiem czy się w końcu zdecyduje bo taki mądrala. W rozmowie z e mną wprost powiedział ze przepłaciłam za swoje kozy i on w cenie mojej jednej miałby 3 .... eh jak nie pójdą to wykastruje i sama zjem za pol roku chyba na to wyjdzie
|
| |
Electra | 05.01.2025 05:45:50 |
|
|
| |
karolina | 25.02.2015 10:45:18 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Chmieleń-Dolny Śląsk
Posty: 419 #2053213 Od: 2014-9-4
| Pati nie przejmuj się teraz ludzie są tacy , że nawet za darmo jakby było marudzili by
_________________ https://www.facebook.com/Kozy-moją-pasja-991120310918083/timeline/ |
| |
PatiB | 25.02.2015 10:52:32 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 447 #2053218 Od: 2014-6-23
| Karolina żebys wiedziala. powinnam mu chyba byc jeszcze wdzięczna że4 wogóle chce ode mnie je wziaść
|
| |
capra | 25.02.2015 21:26:34 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 171 #2053835 Od: 2014-5-1
| woo, cena żywca to ok, 7-10zł.,
|
| |
jauma | 22.03.2015 11:59:22 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 82 #2074056 Od: 2013-4-10
| capra podaj na miar na kogoś |
| |
Nick | 22.03.2015 17:34:13 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: MAŁOPOLSKA
Posty: 65 #2074339 Od: 2014-5-11
| ja tam uważam,że cena żywca powinna być 10zł.za kg. ,a cena mięska 15zł to chyba taka przyzwoita cena dla obuch stron,ja się przynajmniej takich cen trzymam |
| |
Esti | 24.04.2015 16:38:39 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: podlaskie
Posty: 898 #2095222 Od: 2013-3-22
| Ali71- chcesz sprzedać kozy na rzeź? Jakie to kozy? _________________ http://ostatnizakret.blogspot.com/ |
| |
osadka | 01.10.2015 09:15:13 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Kiersztanowo/Jeziorany
Posty: 30 #2181973 Od: 2014-8-22
| witam - skoro jest taki marny rynek na mięso kozie to co zrobić z kozłami, które juz osiągnęły dojrzalość? czy kastracja pomoże? i ile czasu trzeba odczekać? _________________ www.osadadebowo.pl |
| |
karolina | 01.10.2015 10:02:25 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Chmieleń-Dolny Śląsk
Posty: 419 #2182002 Od: 2014-9-4
| Najlepiej kiedy skończyły swą rolę na jesień to wykastrowac i pół roku później cieszyć się pysznym mięsem przez zimę nabiera wtedy masy _________________ https://www.facebook.com/Kozy-moją-pasja-991120310918083/timeline/ |
| |
PatiB | 01.10.2015 10:25:30 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 447 #2182014 Od: 2014-6-23
| Ja gdzieś czytałam że można preznaczać na mięso dojżałe kozły ale musi byc osobna osoba do zdejmowania skóry przy uboju która zdjemie i nie dotnie tuszki, wetdy mięso nie będzie "pachniało
|
| |
wiechu | 01.10.2015 13:36:43 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 98 #2182132 Od: 2013-9-23
Ilość edycji Admina: 1 | Przy skórowaniu skórę się ciągnie za mizdre a nie za sierść, ale to dla higieny. Skóra capa śmierdzi jak jasny gwint ale i mięso ma zapach co jak będziesz gotować to z kuchni uciekniesz. Nie ma na to rady ino wykastrować i pochować z pół roku
|
| |
Electra | 05.01.2025 05:45:50 |
|
|
| |
kasiunia3 | 03.10.2016 15:07:36 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Hajnówka
Posty: 74 #2339701 Od: 2016-7-24
| Mam malutkie pytanko jeśli chcem ubić koziołka który obecnie ma 10 miesięcy , też powinnam go kastrować, dodam że koziołek saaneńsko-anglonubijski? |
| |
kasiunia3 | 12.10.2016 15:24:26 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Hajnówka
Posty: 74 #2343851 Od: 2016-7-24
| Stuk, puk czy nikt mi nie odpowie na zadane (powyższe) przez laika pytanie? Szkoda. |
| |
buran | 12.10.2016 19:11:33 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 139 #2343948 Od: 2015-10-9
| Ja bym nie kastrował,jeżeli jeszcze nie capi.Przy skórowaniu trzeba uważać żeby włos nie dotykał mięsa.Ja skóruję w pozycji leżącej. Skóra zwisa na boki. |
| |
Aliggator | 12.10.2016 20:22:05 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Rzeszów
Posty: 49 #2343980 Od: 2015-5-26
| Hejo. W tym wieku może "capic" tym bardziej jeśli przebywał z kozami. A jęsli nie, to na pewno po zapachu wyczujesz. Jak słabo go czuc to smialo można bić. |
| |
LadyM. | 13.10.2016 15:34:44 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podkarpacie
Posty: 4536 #2344333 Od: 2013-3-22
| A propos skórowania- Buran, żaden przyzwoity rzeźnik nie skóruje niczego na leżąco. Zawiesić. Skóruje się od "góry", wtedy naturalne jest, że to "zdjęte" opada i nie dotyka, czego dotykac nie powinno. |
| |
buran | 14.10.2016 10:47:55 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 139 #2344664 Od: 2015-10-9
| Droga Iwonko, ja nie twierdzę że jestem przyzwoity.Wzór ławki do skórowania pobrałem z książkirzydomowy chów kóz.Pozdrawiam Cię z całego serca |
| |
kasiunia3 | 14.10.2016 14:10:09 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Hajnówka
Posty: 74 #2344742 Od: 2016-7-24
| właśnie dlatego zadaję pytanie, że koziołek jak dla mnie pani z miasta w ogóle nie pachnie niczym, a już na pewno nie CAPI. |
| |
Mada | 06.03.2018 22:25:47 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1 #2524454 Od: 2017-9-7
| Witam. Macie jakiś nr kontaktowy do kogoś kto kupuje koźlaki na miesko? Mam ich duzo tym roku i potrzebuję szybkiego zbytu.... |
| |
Fruzia | 29.03.2018 22:08:59 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Bodzentyn
Posty: 17 #2531071 Od: 2017-11-27
| jaka jest cena mięsa z koźlaków ? |
| |
Electra | 05.01.2025 05:45:50 |
|
|