Zbiórka mleka na ser
Przerażacie mnie.
Po pierwsze do produktów przechowywanych w PET przedostają się związki chemiczne wchodzące w skład plastiku. Badania w USA i Anglii z których wynika, że w organizmie młodzieży szkolnej stwierdzono 10x przekroczone normy.
Po drugie mrożenie mleka powoduje jego zmianę konsystencji na poziomie komórkowym - coś co powstaje z takiego mleka to coś paskudnego, nie ser jakiego się można spodziewać (z własnego doświadczenia, jak miałem 2 kozy dojne).
Po trzecie - jeśli mleko przechowywane - to tylko sery po pasteryzacji. Ciekawe ilu z Was uda się ten proces przeprowadzić prawidłowo ,-)

Reasumując:
ser podpuszczkowy tylko ze świeżego mleka
zawsze można pozostawić mleko na twaróg
nie przechowujemy mleka w plastiku
nie mrozimy mleka do dalszego przetwórstwa

Życzę powodzenia.


  PRZEJDŹ NA FORUM