Ser podpuszczkowy - wykonanie
    artambrozja pisze:

    Kozilas, mam prośbę : czy możecie polecić naprawdę fachową książkę, dotyczącą domowej produkcji sera. wpadło mi w ręce kilka pozycji, ale chciałabym coś naprawdę fachowego. Będę wdzięczna za podanie tytułów wesoły

Nasza najprostsza rada to zarejestrować się na stronie AGROVISu http://www.agrovis.eu/
Po zarejestrowaniu masz dostęp do niezbyt wielkiej ale wystarczającej biblioteki receptur technologicznych. Fajnie, przystępnie, krok po kroku opisane receptury tak serów podpuszczkowych, kwasowo-podpuszczkowych t/z fromaży z pleśnią i bez, jogurtów, twarogu... Po założeniu konta w Agrovisie możesz też robić zakupu profesjonalnych kultur-szczepionek. Nazwy, numery podane w recepturach technologicznych. Polecamy szczepionki Francuskiej firmy COQUARD wesoły
Jeśli chodzi o książki to nic lepszego od książki Jana Licznerskiego ,,Praktyczne Serowarstwo''nikt nie wydał w Polsce, ale to polecamy tak do poduchy do poczytania aby zrozumieć jak się tworzy sery i o co w tej Sztuce chodzi wesołyhttp://szkoladomowegomasarstwa.pl/docs/serowarstwo.pdf To link do PDFu tej książki


  PRZEJDŹ NA FORUM