Poród u kozy
Występowanie problemów w trakcie porodu, porady
Pytania laika :
czy można zamiast glukozy dać miodu do wody ?

"Najliczniejszą grupę związków w miodzie stanowią węglowodany. W największej ilości monosacharydy: glukoza (~34%), fruktoza (~39%) oraz maltoza (7,3%). Istotnym czynnikiem wpływającym na smak miodu są kwasy organiczne. W największej ilości występują kwasy: glukonowy, jabłkowy i cytrynowy."
( Miód mam , glukozy nie, nawet nie o to chodzi, tylko że glukoza z fabryki a miód wiadomo)

Ach no i jeszcze, poród nogami, tyłem, poznam po tym że kopytka będą do góry nogami? W stosunku do porodu : kopytka i na nich pyszczek? (Pytam żeby bez sensu nie szukać wtedy w panice głowy )

Z tym jedzeniem łożyska to już mniej więcej wiem.
Chyba mam poród na dniach.





  PRZEJDŹ NA FORUM