Ser podpuszczkowy - wykonanie
    Lhuna pisze:

    bardzo szczęśliwy ja też (niestety) mam fioła dlatego podejrzewam zamianę słoików,
    wręcz jestem jej pewna, pierwszy raz tak się stało..
    Swoją drogą jak robisz podpuszczkowy ser w glinianym garnku?

    wesoły serio piszę o tym bo teraz już mam pewność jak wygląda "zepsuty" ser, zakażony,
    i odpada mi nerwowe oglądanie każdej innej dziury w innym serze, jednym słowem :
    doświadczenie wesoły i "nie ma tego złego.."


Przejęzyczyłam sie wesoły mleko trzymam zawsze w glinianym garze ( mam dwa ). Potem do podgrzania zlewam do gara emaliowanego ( gar uzywany tylko do mleka - 4 litrowy).
'Mam nawet oddzielną gąbkę do mycia tych mlecznych garów żeby nie łapały innych zapachów z jedzenia. Sery sprzedaję - mam więcej chętnych niż jestem w stanie przygotować, więc higieny pilnuje w 200 % żeby nie było wstydu.


A tu moje wczorajsze serki wędzone - sama wędziłam wesoły bladziutkie, bo takie było życzenie klientki



  PRZEJDŹ NA FORUM