Ser podpuszczkowy - wykonanie
    Nubirek pisze:

    A ja mam pytanie, czy ktoś z was mrozi sery podpuszczkowe, lub wędzone? Dzisiaj się dowiedziałem o takich praktykach u osób które sprzedają oscypki, gołki i małe redykołki. Gotowe serki wędzone są mrożone a potem rozmrażane , - podobno nie znać różnicy. Wiem że twaróg to się mrozi i że mleko często w niektórych krajach też jest mrożone a potem jak się więcej naskłada to jest rozmrażane i robiony jest ser.


Ja mroziłam kiedyś serki i niewędzone i wędzone podpuszczkowe.
W sumie w smaku ok,ale w konsystencji takie jakby bardziej się kruszyły.Normalnie kroiło się w plastry,te świeże,po rozmrożeniu trochę się "sypały"więc "plasterki"nieciekawe były.Jeśli mają być dla siebie,to w drodze wyjątku mogą być.Jednak "na sprzedaż"-odradzam.Jak "mądry",to wyczuje,że to mrożony serek.


  PRZEJDŹ NA FORUM