Twaróg oraz twaróg podpuszczkowy |
kolejna cenna informacja ![]() pierwsze mleko kozie jakie nastawiłam do skwaszenia na twarożek zgorzkniało, a wcale się nie ukwasiło :/ kolejne mleko jak nastawiłam instynktownie kupiłam zsiadłe mleko z żywymi kulturami i potraktowałam mleko kozie tym kwaśnym. wczoraj śmietanka zaczęła mi już kwaśnieć, na szczęście na czas wyczytałam, ze trzeba ją zbierać ![]() ![]() ![]() a swoją drogą, jak Wam się mleko kwasi, to jest takie jak krowie, że można kroić nożem? bo moje skwasiło się, ma piękny zapach, smak idealny, ale jest takie jak by już rozbełtane. a może to przez to, że wczoraj jak zebrałam śmietankę, zamieszałam łyżką w mleku? jesli o to chodzi, to mi nie przeszkadza, pytam tylko z ciekawości bo ważne, że mleko jest kwaśne i ma idealny smak i zapach ![]() ![]() |