Wędzenie serów
Skąd ja to znam bardzo szczęśliwy ja mam beczkę do wędzenia ale mało kiedy wędzę w niej sery, po pierwsze za dużo drewna schodzi po drugie wędzę tam wędliny i kiełbasy jakoś się boję żeby mi zapachem nie przeszło. Trzecia sprawa jest taka że robię sery w krążkach i w siatce by mi się rozlazły. Tak więc kupiłam sobie małą wędzarnie taką co i grillować można z termometrem w budowanym. Coś takiego http://allegro.pl/grill-wedzarnia-wysylka-24h-i4020451366.html Przepalam sobie tylko układam na kratce deskę dębową i wędzę. Ser ma to do siebie że jak się wędzi trzeba go pilnować, wystarczy że lekko za mocno pójdzie ogień i będzie placek albo pociemnieje i zgorzknieje. W tym sezonie chcę wybudować murowaną wesoły Takie mam marzenie czy się uda zobaczymy wesoły Moje marzenie https://www.google.pl/search?q=grill+z+w%C4%99dzarni%C4%85&tbm=isch&imgil=7nHzB9YbuQ9zYM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRuoL_HCemdi_ZLc4-d2cVYPumGaoAelMMyLuFynhYhfnwR43ShFQ%253B800%253B600%253BrQb9OAZ1zRCaWM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.alejamiedziana.pl%25252Fogloszenia%25252Fkominek-grill-wedzarnia--dolno.html&source=iu&usg=__nHOiQJHqxCoDkgHq68VJBNuR3Cs%3D&sa=X&ei=zroeU4LEG4LrswaNk4HQDg&ved=0CDEQ9QEwAQ


  PRZEJDŹ NA FORUM