| Ser podpuszczkowy - wykonanie |
| Zgadza się,twaróg bez podpuszczki. Ja zioła dodaję podobnie jak Monika,gdy już skrzep,częściowo odcieknie z serwatki. Mieszam ręką,przewracam na wszystkie strony,wtedy zioła są równomiernie rozłożone. No i trzeba trochę ich dodać,zależy jakie to zioła i jak intensywne smaki lubisz. Tak jeszcze dla wiadomości.Ja nieraz nie mogę się doczekać aż serek lekko dojrzeje,ale nie lubię serów bez soli,więc razem z ziołami dodaję sól,wtedy serek,nawet świeży nie jest mdły,czy bezsmakowy. Dzisiaj robiłam jakiś inny rodzaj serka,zobaczymy co wyjdzie Proszę się nie śmiać Lubię kombinować "po swojemu",dzięki temu wiem,że mam "niepowtarzalne serki" No,teraz to mam dopiero "swoje,wielkie ego" Nie martwcie się,jak będzie jadalny,podzielę się swoimi pomysłem. |