Dania z baraniny
Dzielmy się przepisami :)
Ja zacznę od swojego ulubionego przepisu wesoły
Baranina po góralsku wesoły

100 dag baraniny bez kości
tłuszcz
2 dag mąki
150 ml śmietany
20 dag jabłek
4 dag tartego chrzanu
100 ml octu
woda
sól,pieprz,sok z cytryny do smaku
Mięso umyć i zalać wrzącym octem wymieszanym z wodą (1 szklanka) i przyprawami. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie wyjąć, pokroić na kotlety natrzeć solą z czosnkiem, posypać przyprawami i mąką. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na cząstki, połączyć ze śmietaną, chrzanem i przyprawami. Zalać kotlety, dusić kilka minut i przyprawić.


  PRZEJDŹ NA FORUM