Dania z koziny Potrawy i przepisy |
Nubirek pisze: wyciągnełem z zamrażarki 2 nogi koźlece, myślałem że tylnie , chciałem zrobić szynke pieczoną do kanapek a okazało się że to przednie nogi z łopatką , po oddzieleniu od kości jest 1,8 kg mięsa, czy ma ktoś pomysł co z tego można zrobić oprócz gulaszu ? coś na obiad ma być LadyM. pisze: Umamlać ziołami, czosnek przede wszystkim, resztę nie wiem, niech trochę poleży, żeby się przeżarło. Potem dać na brytfannę, trochę tłuszczem polać (np olejem)i upiec. W trakcie pieczenia podlewać wodą, a potem już tym sosikiem co sie zrobi. Przed podaniem pokroić na mniejsze kawałki, podać z tym sosem. Pycha. Jadłam coś takiego u brata, nie wiem jakie zioła dawał, ale czosnek był na pewno. monia8366 pisze: ja bym polewała w trakcie pieczenia czerwonym winem półwytrawnym , kozi to lubi ![]() |