Wędliny
Jak to Ci skisło? Nie słyszałam, żeby z czosnkiem, cebula tak, ale jej do kiełbasy nie dajemy. Ja nawet do pasztetów nie daję.

Jeżeli chodzi o solenie i smakowanie: smakowanie surowej "kiełbasionki" jest zwodnicze nieco, bo zawsze po podgrzaniu robi się bardziej słne. Biorę więc odrobine i na patelnię.

Czy masz do tej beczki tunel, w którym palisz?
U mnie jest wędzarnia w domu, osobny komin do tego celu postawiony. Pali się w piwnicy, wejście do paleniska na wysokości posadzki.(Wędzimy na wiśni.) Ok 1,5 m wyżej są metalowe drzwiczki do wsadzania wędlin, na bocznych ściankach prowadnice na kołki. Się Pan Starszy postarał przy budowie tego domu.
Zreztą i piec chlebowy mam. Co z tego, jak nie potrafię w nim piec.


  PRZEJDŹ NA FORUM