NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWÓRSTWO » SER PODPUSZCZKOWY - WYKONANIE

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 5 / 32>>>    strony: 1234[5]67891011121314151617181920

Ser podpuszczkowy - wykonanie

  
fafroszek
04.06.2013 18:18:10
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Sandomierz

Posty: 28 #1474774
Od: 2013-3-24
Ile czasu muszę serek moczyć w solance?
  
Electra25.04.2024 00:31:21
poziom 5

oczka
  
monia8366
04.06.2013 20:07:44
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Częstochowa

Posty: 4621 #1474975
Od: 2013-3-21
zależy jaki ale podpuszczkowy maksymalnie dwie dobry.
_________________
http://powr-t.blogspot.com/
  
fafroszek
04.06.2013 20:18:17
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Sandomierz

Posty: 28 #1474989
Od: 2013-3-24
No taki. Ale tak żeby był już do jedzenia tak na szybko to ile najkrócej? Bo mi już język uciekajęzor
  
weszynoska
04.06.2013 21:07:03
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie/Leśniówka

Posty: 325 #1475082
Od: 2013-3-24
4 godzimy
  
fafroszek
05.06.2013 16:33:58
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Sandomierz

Posty: 28 #1476195
Od: 2013-3-24
A mi coś znowu nie wyszłosmutny tylko nie wiem czy ser za długo zbierałam czy podpuszczki za dużo dałam, bo ser wyszedł gumowaty i się go zjeść nie dasmutny
  
Krzysztof
05.06.2013 17:48:36
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Posty: 393 #1476276
Od: 2013-3-20
a może go przegrzałaś
  
fafroszek
05.06.2013 19:17:52
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Sandomierz

Posty: 28 #1476385
Od: 2013-3-24
Temperatury pilnowalam. Myślę że to podpuszczka sprawdzę to przy następnej okazji
  
LadyM.
05.06.2013 22:20:14
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie

Posty: 4536 #1476700
Od: 2013-3-22
no, to serię mamy. Mi się też dzisiaj spieprzyło. Nie zrobił mi sie skrzep, tylko takie drobniusieńkie grudki.
  
jakubpiotr
05.06.2013 22:24:04
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy

Posty: 792 #1476703
Od: 2013-4-5
ja dzisiaj robiłem mój pierwszy - ręce mi się trzęsły jak przed pierwszą randkązakręcony jeden ze świeżą lebiodką, drugi ze szczypiorkiem. wylądowały w solance i czekam do rana.. zobaczymy..mam wrażenie,że pójdzie na patelnię...
  
artambrozja
05.06.2013 22:32:54
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1476728
Od: 2013-3-25
ja bede jutro robić ciekawe czy bedzie ok. Może ta deszczowa pogoda coś namieszała w mleku - u mnie jest straszna wilgoć.
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
fafroszek
05.06.2013 22:38:12
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Sandomierz

Posty: 28 #1476732
Od: 2013-3-24
Ta, najlepiej zwalić na pogodę a nie na to że się nie umiejęzor jednak chyba temperatura była za wysoka bo teraz zrobiłam ricottę z serwatki i narazie wygląda nieźle. Zobaczymy co będzie jak do końca odcieknie
  
Electra25.04.2024 00:31:21
poziom 5

oczka
  
artambrozja
05.06.2013 22:52:24
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1476748
Od: 2013-3-25
haha , no ktoś musi być winny. a co do temperatury to najlepiej mieć termometr kuchenny wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
jakubpiotr
06.06.2013 07:35:06
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy

Posty: 792 #1476957
Od: 2013-4-5
tak jak wyrokowałem - zelówa skrzypi w zębachsmutny niestety. pierwsze koty za płoty..
  
jola1979
06.06.2013 07:45:23
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Buk okolice Poznania

Posty: 2239 #1476976
Od: 2013-3-21
Ja zauważyłam,że jak jest pogoda burzowa,to wtedy jakoś dziwnie sery się nie udają.
  
artambrozja
06.06.2013 10:28:06
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1477138
Od: 2013-3-25
No Jola wesoły to u Ciebie pewnie też kozy dają mleko w proszku wesoły
Pogoda ma wpływ na ser Nubirku. Zresztą już tu kiedyś na forum dziewczyny o tym pisały wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
LadyM.
06.06.2013 11:06:51
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie

Posty: 4536 #1477185
Od: 2013-3-22
Pogoda ma Beato wpływ na wszystko. Pogoda ma np. wpływ na kwaśnienie mleka, na kiszenie ogórków itp. Więc na ser też.
  
artambrozja
06.06.2013 14:43:31
poziom 6

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: małopolskie

Posty: 1414 #1477459
Od: 2013-3-25
Iwona, no to właśnie tak twierdzę wesoły
_________________
MANUFAKTURA AMBROZJI
  
jakubpiotr
06.06.2013 18:16:51
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy

Posty: 792 #1477756
Od: 2013-4-5
hej!! mam pytanie.. ale się wstydzę.. yyy.. wczoraj robiłem sery,,prawda,że nie wyszły..ale nie o tym..solanki nie wylałem a dziś znów zrobiłem,więc chyba mogę tą solankę jeszcze raz wykorzystać???zakręcony
  
Krzysztof
06.06.2013 18:45:31
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Posty: 393 #1477796
Od: 2013-3-20
Ja nie robię roztworu nasyconego ale wykorzystuję kilka razy
  
LadyM.
06.06.2013 19:54:35
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie

Posty: 4536 #1477885
Od: 2013-3-22
Beata, coś mi na oczy padło dzis z rana. Pewnie ta mgła. Prezpraszam.
  
Electra25.04.2024 00:31:21
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 5 / 32>>>    strony: 1234[5]67891011121314151617181920

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWÓRSTWO » SER PODPUSZCZKOWY - WYKONANIE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny